Privacy- en cookieverklaring

Privacy verklaring Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends

Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends
Plaats: Zoetermeer
Adres: Dorpsstraat 57
Postcode: 2712 AC
KVK-nummer: 27351423

Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends kan persoons- en medische gegevens van u verwerken, doordat u gebruik maakt van de producten en/of diensten van Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends heeft verstrekt.

Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends kan de volgende persoonsgegevens verwerken:
- Voor- en achternaam
- Adres, huisnummer, postcode en woonplaats
- Telefoonnummer en e-mailadres
- Geboortedatum
- BSN
- Verzekerde nummer (relatienummer zorgverzekering)
- Verwijzer en eventuele AGB code
- Uitsluitend medische informatie relevant voor de behandeling
- Eventueel foto’s
- Documenten zoals verwijzingen, hulpmiddelenaanvraag en/of machtiging

Waarom verwerken wij deze gegevens.
Omdat u cliënt bent bij Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends beheren wij uw persoons- en/of medische gegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om u de benodigde en gevraagde producten, therapieën en diensten te kunnen leveren. Bijvoorbeeld het aanmeten en toesturen van steunkousen, het afhandelen van declaraties richting zorgverzekeraars of het afstemmen van een behandeling.

U bent niet verplicht om persoonsgegevens te verstrekken. Als u ons geen of onvoldoende persoonsgegevens verstrekt, dan is het mogelijk dat wij onze werkzaamheden niet kunnen uitvoeren.

Gegevensverstrekking aan derden
Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends
verstrekt uw persoons- en medische gegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van therapeutische zorg en/ of (medische) hulpmiddelen, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hoelang bewaart Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends uw gegevens
Praktijk voor Fysiotherapie/Oedeemtherapie en Acupunctuur M.L. Berends
bewaart uw persoons- en medische gegevens. Wij zijn wettelijk (WBGO) verplicht uw persoonsgegevens en medisch dossier 15 jaar te bewaren.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Te allen tijde bieden wij u de mogelijkheid om uw persoonsgegevens in te zien, eventueel mee te nemen of te laten verwijderen. Wetgeving verplicht ons dat u wel een legitimatie toont. Daarom is het handig als u ons tevoren een berichtje stuurt en wij daarna contact met u opnemen om een afspraak te maken in één van onze locaties. Dan ruimen we er tijd voor in. U kunt hiervoor een verzoek sturen naar fiftyone@xs4all.nl.

U kunt ook bezwaar bij ons maken tegen het verzamelen en gebruiken van uw gegevens en u heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bovenstaande geldt ook voor gegevens verstrekt door derden.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Deze cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt en zijn nodig om aan u de diensten en functionaliteiten te leveren waar u om vraagt.

Wij houden statistieken bij op onze website om de ervaring van onze bezoekers te verbeteren. Deze gegevens zijn altijd anoniem. Er worden geen statistieken bijgehouden op delen van de website waar uw gezondheidsgegevens uitgewisseld worden.

Via de website kunnen door zowel de praktijk als derde partijen cookies op uw apparaat worden geplaatst. Deze cookies volgen uw internetgedrag en geven de praktijk en de derde partijen onder meer de mogelijkheid om advertenties aan u te laten zien.